top of page
newspaper-folded.png

Aprende a cuidarte

En Clínicas Nou Dent nos hemos propuesto enseñarte a cuidar bien de tu salud bucodental. Es por eso que sacamos una noticia de interés para ti cada mes.

  • Foto del escritorClínicas Nou Dent

Implantologia immediata: la teva pròtesi fixa en menys de 12 hores

Segur que a hores d'ara has sentit més d'una vegada el terme: implantologia immediata. I és que encara que no estiguis familiaritzat amb aquest tipus de tractaments, l'enorme avenç que ha suposat aquesta nova tècnica odontològica ha fet que la implantologia de càrrega immediata sigui un dels temes més comentats.Al post d'avui explicarem en què consisteix aquesta nova tècnica d'implantologia immediata; quins són els aspectes que has de tenir en compte; en quins casos podem optar a aquest tipus de tractament i, finalment, us explicarem quins són els avantatges que ofereix la implantologia immediata vs la convencional.


Tractament d'implants de càrrega immediata

La tecnologia avança a passos de gegant, oferint alternatives que poc temps enrere, serien molt difícils de dur a terme. No només parlem de tècnica, sinó també de materials, mides, gruix, acabats… Cada pacient és un món, igual que cada somriure, cosa que ha donat peu a que les empreses protèsiques dissenyin infinitat de propostes, l'última de les quals serien els implants de càrrega immediata.


Aquest tipus de pròtesis fixes cobreixen una nova demanda del mercat. Gràcies a elles s'ofereix una bona alternativa a totes aquelles persones que, per diverses qüestions, no volen esperar entre tres i sis mesos per completar el somriure. De fet, encara que pugui semblar ciència ficció, aquesta nova tècnica dóna peu a obtenir un somriure perfecte en una única sessió, incloent-hi en aquest temps les possibles extraccions.Com funciona un implant de càrrega immediata?

Els implants, en conjunt, tenen com a objectiu suplir la manca d'una o diverses peces dentals. Les pròtesis van fixes sobre els implants integrats a l'os, que s'acoblen mitjançant una intervenció quirúrgica. Així doncs, aquests cargols estan fabricats de material biocompatible, cosa que significa que el cos ho admet com a propi. En conseqüència, és el propi os integra els implants, acceptant-los i abraçant-los amb força, com si fos l'arrel d'una dent natural.


Els implants de càrrega immediata, igual que els convencionals, pots ser unitaris, ponts o arcada completa. En el primer cas, cada dent se subjecta sobre el seu propi implant. En el segon, dependrà de cada situació, podent realitzar-se entre 1 i 2 implants. En el tercer la pròtesi completa se sosté sobre quatre o sis punts de subjecció, cosa que en nom comercial es coneix com All on Four o All on Six, respectivament.


El procés per a la col·locació d'implants de càrrega immediata és el següent: si n'hi ha, es fa l'extracció de les peces dentals deteriorades i/o de les possibles arrels. Després, aprofitant els buits (alvèols) que han deixat les dents naturals, es col·loquen els implants mitjançant perforació òssia. Es fan els punts de sutura i es cargola la pròtesi provisional fixa, fabricada en resina.


Depenent del cas, aquesta pròtesi provisional es podrà col·locar a la mateixa intervenció, però també podria ser necessari esperar unes hores. Això no obstant, a partir d'aquest punt, el pacient ja podrà fer vida normal: menjar, somriure, beure, parlar… Per això sortirà de la intervenció amb el seu somriure perfectament acabat.


Passats tres mesos, l'os ja haurà osseu integrat els implants, per la qual cosa serà el moment perfecte per canviar la pròtesi de resina per una definitiva de porcellana, concloent en aquest punt el tractament.


Quins aspectes hem de tenir en compte?

Per garantir la comoditat del pacient, és habitual optar per una sedació conscient durant la intervenció, sobretot quan parlem de somriure complet. La presència d‟un anestesista és primordial en aquest aspecte. El pacient roman despert en tot moment, però està tranquil i sense cap mena de dolor.


Igual que els implants convencionals, caldrà complir una sèrie de requisits mèdics per poder realitzar el tractament. Es desaconsella tots aquells pacients amb diabetis no controlada. El tabaquisme també entra en joc en aquest aspecte, ja que podria provocar infeccions al procés de cura. De tota manera, abans de plantejar qualsevol intervenció, el dentista farà un examen per veure l'estat de salut general del pacient.


Un altre aspecte que cal tenir en compte és que els implants de càrrega immediata són igual d'efectius i segurs que els convencionals. Entorn del 97% dels casos són efectius. Això significa que si seguim les indicacions del nostre dentista, podrem gaudir del nostre nou somriure durant la resta de la vida.


Quins són els beneficis respecte dels convencionals?

Els implants de càrrega immediata permet recuperar la funcionalitat de la dentadura, la masticació, la fonació i, sobretot, l'estètica en menys de 24 hores.


En una única sessió disposarem del nostre perfecte somriure, sense necessitat d'anar diverses vegades a la consulta del dentista. Això ens permet més llibertat i discreció,


L'autoestima també juga un paper crucial en aquest aspecte, ja que el pacient veu el canvi de manera immediata, sense estar un temps sense dents mentre es produeix la recuperació del postoperatori.Si tens alguna altra consulta, sempre pots posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 900 877 907. A les nostres Clíniques Nou Dent comptem amb professionals de la implantologia que aconseguiran els millors resultats.#Implantologia #TractamentDental #ImplantologiaInmediata #Nou #Dentista

0 comentarios
DSC_2159.JPG
  • Instagram - Círculo Blanco
  • Facebook - círculo blanco
bottom of page